Himnuszügy

2020. Jan. 31.

Himnuszügy: megvan az elnöki vétó!

 

Andrej Kiska visszaküldte a „himnusztörvényt” a parlamentbe, a hibát hibára halmozó Híd vezetősége viszont máris kifogásokat keres és az elnököt kritizálja. 
Kiska megtette, amit megkövetelt az igazságosság: megvétózta az állami jelképekről szóló törvényt. Sokan elmondták, mi is elmondtuk, hogy ez a törvény úgy, ahogy van, rossz, nem csak a himnuszra vonatkozó része. Az államfő nem taktikázott, az elnök dolga az, hogy az értelmezhetetlen és végrehajthatatlan, tehát káros jogszabályokat visszaküldje a parlamentbe. 
Most a Híd képviselőin a sor, hogy a törvény ellen szavazzanak és ehhez többséget szerezzenek a parlamentben! Különösen arcátlan, hogy a törvényeket azok elolvasása nélkül megszavazgató képviselők az államfőt kritizálják azért, mert az a dolgát végzi! 
Rég lejárt a kibeszélések és másra mutogatások ideje, cselekedni kell!

További cikkek

A fatális hiba foltozgatása nem jogbővítés A parlamentben a nemzeti koalíció megtörte az elnöki vétót, május 15-től bírságolni lehet azokat, akik a magyar himnuszt éneklik....
“A szélsőségesekkel szembeni gát”  A Legfelsőbb Bíróság nem oszlatja fel Kotleba pártját. Nem baj. Ha szétverik, mártírként tért volna vissza egy másik párt élén, és még tö...