Keleten a helyzet...

2020. Sep. 09.

...változóban van. Egy ideje ugyanis már rebesgetik, de egyre valószínűbb, hogy Európa egyik legnagyobb szárazföldi átrakodóállomásain sok munkahely megszűnik a vasútnál. Tudom, hogy a csallóközi embernek már Ipolyság is kelet, s Tiszacsernyő vagy Mátyócvajkóc mesebeli tájnak tűnhet: pedig ott is kiváló felvidéki magyarok élnek... emberek, akiknek a vasút működése a mindennapi kenyeret jelenti.

Egyetlen napilapunk szerint a Cargo Slovakia vasúti teherfuvarozó nagyvállalat rövid időn belül több száz alkalmazottjától válhat meg. A leépítés a tiszacsernyői és a mátyóci átrakodóállomást is érinti. A két telephelyről legkevesebb 100 alkalmazottat bocsátanának el: 100 család marad bevétel nélkül egy olyan térségben, ahol nincs hova menni, nincs hova hátrálni... Ilyen szintű leépítést még egy magáncég esetében sem hagyhatunk szó nélkül!

A felvidéki magyar létben egy térség, egyetlen tájék sem maradhat egyedül: szólnunk kell magunkért, szólnunk kell egymásért!

 

[fotó:Németi Róbert]

 

További cikkek

Nem lehet könnyű a miniszterek sora ebben az miniszterelnöki primadonnizmussal megáldott vírusidőben. Kiemelten nehéz lehet oktatási miniszterként oldani a sok gubancot: hisz’...
Sorra dőlnek ki a csontvázak a Fico-kabinet(ek) szekrényéből. Néhány napja a „Viharos” gyorsasággal rács mögé került Majmocska, vagyis Monika Jankovská, volt igazságügyi...