Médiamegjelenések

2016. JÚNIUS 30. - Menyhárt József első hivatalos útján az Ung-vidékre látogatott.
"Nagykaposon június 27-én fórumon vett részt, másnap pedig ellátogatott a régió több településére, ahol polgármesterekkel, iskolaigazgatókkal egyeztetett. Az újonnan megválasztott pártelnök találkozott a régió ifjúsági vezetőivel is."
2016. JÚNIUS 28. - Menyhárt a Pátriában: Látható, cselekvő pártot szeretnénk!
"Az MKP új elnöke úgy gondolja, nem egy ember hozza a változásokat. A tisztújítás csaknem három hónapos történés volt, ezt követően olyan csapattal lát neki a kihívásoknak, melyben sok az új arc."
2016. JÚNIUS 25. - Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártja június 11-én megválasztott elnöke volt a Pátria Rádió Délelőtt című élő vitaműsora legutóbbi vendége.
"Az MKP elnöke emlékeztetett arra, hogy regionális szinten erős az MKP, önkormányzati képviselői vannak, polgármesterei, megyei képviselői és európai parlamenti képviselete is. Az MKP-t a történésekre rugalmasan reagáló pártként képzeli el, amely témákat kezel, és folyamatosan, nemcsak kampányidőszakban láttatja magát. „Látható, cselekvő pártot szeretnénk” – mondta."
2016. JÚNIUS 15. - A tandem. (Menyhárt – Öry)
"A Szabad Rádió stúdiójában a Magyar Közösség Pártjának két legmagasabb pozíciót betöltő, frissen megválasztott személyisége, Menyhárt József, a párt, illetve Öry Péter, az Országos Tanács új elnöke."
2016. JÚNIUS 13. - Menyhárt: Csapatot kell építeni
"Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártja új elnöke az utánpótlás-nevelésre helyezné a hangsúlyt, és a párbeszédet szorgalmazza. Frissebb, rugalmasabb pártot akar."
2016. JÚNIUS 13. - Élő-Pozsony: Menyhárt József a Magyar Közösség Pártja új elnöke
"Menyhárt Józsefet választották a Magyar Közösség Pártja új elnökének a felvidéki magyar párt tisztújító kongresszusán Érsekújváron, akit Pozsonyból kapcsoltunk."
2016. JÚNIUS 13. - Menyhárt József az MKP új elnöke
"Érsekújvár. A Magyar Közösség Pártjának tisztújító, III. Országos Kongresszusa Menyhárt József tanárt, az MKP Dunaszerdahelyi járási elnökét választotta meg a párt elnökévé."
2016. JÚNIUS 13. - Az MKP érsekújvári kongresszusa lehetőséget teremtett a párt megújulására
"Minden MKP- szurkoló elvár az új elnökségtől egy megújult irányvonal mentén formálódó korszerű koncepciót, miközben arra is kell ügyelnie a pártnak, hogy a jelenleg meglévő százezres szavazótábornak ez ne okozzon kiábrándulást!"
2016. JÚNIUS 11. - Menyhárt József az MKP elnöke
"Menyhárt Józsefet választották a Magyar Közösség Pártja (MKP) új elnökének a párt tisztújító kongresszusán szombaton, Érsekújvárban. A párt második legfontosabb posztját - az Országos Tanács (OT) vezetését - Őry Péter az MKP korábbi önkormányzati alelnöké tölti majd be."
2016. JÚNIUS 11. - Menyhárt Józsefet választották a Magyar Közösség Pártja elnökévé, Őry Péter az OT elnöke lett
"Menyhárt József közvetlenül a megválasztása után hírportálunknak úgy nyilatkozott: a bizalom, amit a küldöttektől kapott, „egyszerre megemel, a másik oldalról pedig nagy munkát is jelent”. A pártelnök emlékeztetett: amit korábban, a parlamenti választások során megfogalmazott – az összefogás – azt itt, a kongresszuson személyesen is meg tudták élni.
2016. JÚNIUS 11. - Menyhárt József lett az MKP új elnöke, Őry visszalépett
"Menyhárt Józsefet, a párt dunaszerdahelyi járási elnökét – akire egyedüli jelöltként szavazhatott a csaknem kétszáz kongresszusi küldött – 180 igen szavazattal 16 ellenében, 2 érvénytelen szavazat mellett választották meg."
2016. JÚNIUS 11. - Rivális nélkül marad Menyhárt József
"Kihívó nélkül marad végül Menyhárt József, mivel Őry Péter az utolsó pillanatban visszalép a pártelnöki posztért vívott küzdelemtől – szivárgott ki tegnap az MKP-ból. Állítólag a második legfontosabb pozícióért sem lesz verseny. A kibővített elnökség tegnap este tárgyalt a jelöltekről."
2016. JÚNIUS 10. - Menyhárt József: nyitni kell a közösen felvállalt érdekérvényesítés felé
"Szombaton Érsekújvárban lesz a Magyar Közösség Pártja tisztújító kongresszusa, ahol a küldöttek két országos jelölt, Menyhárt József és Őry Péter közül választhatják ki az MKP jövendő elnökét."
2016. JÚNIUS 10. - MKP: Menyhárt vagy Őry?
"Menyhárt Józsefet vagy Őry Pétert választhatják szombaton az MKP elnökévé a párt kongresszusán Érsekújvárban."
2016. MÁJUS 31. - Menyhárt József és Őry Péter indul az MKP országos elnöki posztjáért
"A legtöbb járási konferencia Menyhárt Józsefet jelölte az MKP élére, de sokan jelölték Őry Pétert is. Alapszabályzatunk szerint a közgyűlésen már nem lehet további személyeket jelölni erre a tisztségre"
2016. MÁJUS 30. - Végleges: Bárdost, Menyhártot és Őryt jelölték az MKP élére
"Három személyt, Bárdos Gyulát, Menyhárt Józsefet és Őry Pétert jelölték a Magyar Közösség Pártja (MKP) elnöki posztjára a járási szervezetek hétfőn záruló konferenciáikon."
2016. MÁJUS 30. - Elmaradt a helyi Menyhárt–Őry meccs
"Dunaszerdahelyen Menyhárt Józsefet, Komáromban Őry Pétert jelölte pártelnöknek az MKP járási szervezete. Úgy tűnik tehát, hogy a párt június 11-i tisztújító kongresszusán valódi párharc alakulhat ki a pártelnöki tisztségért."
2016. MÁJUS 30. - MKP-s macskajaj
"Az új elnök minden bizonnyal Menyhárt József lesz, aki a választások egyik nagy meglepetését produkálta. Most úgy néz ki, Menyhárt mögött fel tud sorakozni a párt."
2016. MÁJUS 27. - Menyhárt József: "Nem temetni jöttünk az MKP-t!"
"Ismételten Menyhárt Józsefet választották a Magyar Közösség Pártja járási elnökévé a Dunaszerdahelyi járás tisztújító konferenciáján. A csilizradványi kultúrházban május 27-én megtartott közgyűlés résztvevői 89.13%-os jelenlét mellett szavaztak bizalmat a régi-új elnöknek."
2016. MÁJUS 27. - Menyhárt vagy Őry lehet az MKP elnöke, de Bárdos és Berényi is jelölt
"Jelenleg a jelöltek között van Menyhárt József, az MKP dunaszerdahelyi járási szervezetének elnöke, Őry Péter, a párt önkormányzati és közigazgatási alelnöke, Bárdos Gyula Csemadok-elnök, valamint Berényi József, aki a pártelnöki posztról a választási sikertelenség miatt mondott le.
2016. MÁJUS 26. - Bárdos, Menyhárt és Őry esélyes
"A hétvégén a nagyobb járásokban finisel az MKP járási konferenciáinak sorozata. Eddig kilenc járásban zajlott le a tisztújítás, és arról is döntöttek, hogy kiket jelölnek a párt elnöki posztjára. Az eddigiek alapján Bárdos Gyula, Menyhárt József és Őry Péter esélyes."
2016. MÁJUS 24. - Menyhárt József: "Az alapirány az etnikai politizálás"
"Sokakat meglepetésként ért, hogy a választásokon az MKP listáján a harmadik legtöbb karikát egy új arc kapta. Azóta már a párt lehetséges új vezetőjeként tartják számon."
2016. MÁJUS 22. - Menyhárt József: "Az összefogás vihet sikerre bennünket"
"Üstökösként robbant be a szlovákiai magyar közéletbe, a parlamenten kívül rekedt MKP választási listájának legnagyobb meglepetését okozva. Ígéretes politikai karrier előtt áll, kérdés azonban, hogy a tisztújítására készülő magyar párt bizalmat szavaz-e neki."
2016. MÁRCIUS 20. - Menyhárt József: "Nekünk most magunkat kell újra felépíteni, ne a Hídra mutogassunk"
„Akit a Smer egyszer megfog, azt nem engedi el egykönnyen" – véli a Smer-SNS-Most-Híd-Sieť alkotta kormány „tartósságáról" Menyhárt József, az MKP Dunaszerdahelyi járási elnöke.
2016. MÁRCIUS 14. - Elmaradt a Híd-MKP találkozó. Miért? 
Aki válaszol: Menyhárt József, aki az MKP négytagú tárgyalódelegációjának tagja lett volna.
 
2016. MÁRCIUS 12. - Menyhárt nem tervez nagytakarítást az MKP-ban
„Megvalósítható az egység, ám mindenkinek szembe kell néznie azzal, hogy mit tett eddig ezért és mit akar ezért tenni”
2016. MÁRCIUS 8. - MKP: ki lesz az új elnök? Itt a jelöltek
„Bárdos vagy Menyhárt váltja Berényit? Őry sem zárja ki indulását. Egyelőre nem tudni, ki válthatja Berényi Józsefet az MKP élén. A szóba jöhető jelöltek nagyon óvatosan fogalmaznak.”
2016.február 6. - Kárpát Expressz  - A Magyar Közösség Párt jelöltje - Menyhárt József
A Kárpát-medencei magyarság heti magazinműsora összeköti az itthont a külhonnal, mert a kötelék felbonthatatlan és csak együtt lehetünk sikeresek. Bemutatjuk a 8 országba szakadt magyarság mindennapi életét, természet- és emberszeretetét, kultúráját, példamutató kitartását, közéleti küzdelmét az önrendelkezésért, aktuális fontos és izgalmas történeteken keresztül.
2016. február 2. - Legyen végre biztonságban a felvidéki magyarság...!
"Csak annyit kérünk, ami az őshonos kisebbséghez tartozó, adófizető polgároknak kijár: az anyanyelvünket tartsák tiszteletben, saját kultúránk megőrzését-ápolását pedig állami szinten támogassák."
2016. február 2. - Összefogásra van szükség, nem széthúzásra!
Beszélgetés Dr. Menyhárt Józseffel, a Magyar Közösség Pártjának dunaszerdahelyi járási elnökével.
" - igyekszünk mindenkit meggyőzni arról, hogy menjen el választani!"
Menyhárt József 2015. december 28. - Gondolatok a karácsonyról – Beszélgetés Menyhárt Józseffel.
„ Ezeket viszont nemcsak magamnak, hanem az egész szlovákiai magyar közösségnek kívánom, hogy az a nagy vállalás, amely jövő év márciusában fog kicsúcsosodni, az sikerrel járjon, és legyen erőnk továbbra is felvidéki magyarként élni. “
Menyhárt József
 
2015. december 02. - Zenével a kirekesztés ellen.
„ A csallóközi városban eddig is megfért és ma is kiemelt szerepe van a magyar nyelvnek, és nem lehet valakit azért kirekeszteni, mert anyanyelvén szólal meg. “
Menyhárt József
 
2015. március 05. - Tanítja és ösztönzi a kihívás.
„ Nem áltatom sem magam, sem a választóinkat: itt egy fecske nem csinál nyarat, ezt a munkát csakis csapattal és összefogással lehet végezni. "